Skip to main content

Презерватив витісняє протизаплідні таблетки як засіб номер один у Німеччині

Часи змінюються, навіть коли йдеться про контрацепцію. Згідно з нещодавньою публікацією Федерального центру медичної освіти (BZgA ) від 16.11.2023, поточні дані репрезентативного повторного опитування щодо контрацептивної поведінки дорослих у Німеччині у 2023 році показують, що презерватив замінив протизаплідну таблетку як найпопулярніший засіб контрацепції в Німеччині.

Таблетки втрачають популярність

Використання протизаплідних таблеток зменшується. У 2023 році лише 38% респондентів все ще використовували цей гормональний контрацептив порівняно з 55% у 2007 році. Основна зміна відображається в тому, що вперше з 2007 року презерватив використовується для контрацепції частіше, ніж таблетка (частка 53%). Ця зміна в контрацептивній поведінці ґрунтується на дедалі більш критичному ставленні до гормональних методів контрацепції. Всі інші методи контрацепції відіграють роль лише для невеликої частки населення.

Зростання критики гормональної контрацепції

Прийняття гормональних методів контрацепції знижується. 61% жінок і чоловіків вважають, що гормональна контрацепція має негативний вплив на їхнє тіло і психіку. Для порівняння, у 2018 році з цим твердженням погоджувалися лише 48%. Про загальне неприйняття таблеток або гормональної контрацепції повідомляють 15 відсотків жінок, які використовують контрацепцію, порівняно з 1 відсотком дванадцять років тому.

Особливо вражає критичне ставлення молоді до гормонів. За дванадцять років частка споживачів протизаплідних таблеток серед осіб віком від 18 до 29 років скоротилася з 72 до 46 відсотків. У той же час, 18% цієї вікової групи зараз використовують такі методи контрацепції, як внутрішньоматкова спіраль, порівняно з 3% у 2011 році.

Зосередьтеся на переносимості та надійності

Дослідження показує, що для 39% дорослих, які живуть статевим життям, надійність і для 30% простота використання є вирішальними критеріями при виборі методу контрацепції. Для 25 відсотків все більшого значення набуває добра переносимість.

Вартість відіграє важливу роль

Для 19% жінок і чоловіків вартість контрацептиву є важливим фактором. Особливо підтверджують важливість вартості жінки (30%), молоді респонденти (34%) та люди з низьким рівнем доходу (39%).

Добре поінформовані завдяки різним джерелам

Респонденти відчувають себе добре поінформованими: 94% респондентів у віці від 18 до 49 років вважають, що вони "дуже добре" або "добре" поінформовані про свої засоби контрацепції. Гінекологічні консультації залишаються найважливішим джерелом інформації для жінок - 73%. Цікаво, що веб-сайти є найбільш часто згадуваним джерелом інформації для чоловіків, які вперше користуються контрацептивами. Ми в Mister Size також намагаємося зробити свій внесок, ведучи блог про презервативи, щоб надавати ще більше та якіснішу інформацію про контрацепцію та презервативи.

Захист від захворювань, що передаються статевим шляхом

Оскільки поточні цифри, на жаль, показують, що кількість захворювань, що передаються ста тевим шляхом, зростає, збільшення використання презервативів є гарною ознакою, щоб змінити цю тенденцію. На відміну від протизаплідних таблеток, презерватив забезпечує надійний захист від захворювань, що передаються статевим шляхом, і тому є легкодоступним, надійним і недорогим засобом контрацепції без побічних ефектів гормонів.

Висновок

Ландшафт контрацепції в Німеччині змінюється. Критичне ставлення до гормональних методів контрацепції призводить до того, що презерватив витісняє протизаплідні таблетки як контрацептив номер один. Переносимість, надійність і простота використання є основними критеріями при виборі контрацептивів. Можливість отримання інформації через Інтернет стає все більш важливою. З правильним презервативом від Mister вашого індивідуального розміру задоволення і відчуття також не залишаються поза увагою, тому презервативи не будуть ні занадто тугими, ні сповзати, і ви зможете насолоджуватися статевим актом без жодних турбот.

Визначте свій розмір презерватива зараз

Купуйте презервативи безпосередньо

Mister Size
Більше речей

Займатися сексом вперше: Поради та інформація, щоб зробити його прекрасним

Читайте зараз

Що таке Перловий індекс і чому презервативи - це добре!

Читайте зараз

Правильно зберігайте презервативи

Читайте зараз