Skip to main content

Що таке Перловий індекс і чому презервативи - це добре!

Якщо ви вивчаєте контрацептиви та їхню ефективність, рано чи пізно ви натрапите на Перл-індекс. Дізнайтеся, що означає цей показник, як його розраховують і що таке Перловий індекс презервативів тут!

Що таке Перловий індекс?

Індекс Перла - це показник безпеки контрацептивів. Чим нижчий індекс, тим краще працює метод контрацепції.

Конкретно кажучи, Перлинний індекс показує, скільки жінок зі 100 завагітніють протягом одного року, навіть якщо вони використовували певний контрацептив.

Як розраховується індекс Перля?

Індекс Перля можна розрахувати за наступною формулою:

((кількість вагітностей х 12 місяців) х 100) / (кількість жінок х місяці використання).

Отже, індекс Перля, що дорівнює 2, означає, що протягом одного року 2 з 100 жінок завагітніли, незважаючи на використання контрацепції.

Однак це значення зазвичай екстраполюється лише на 100 жінок і 1 рік, оскільки стільки жінок насправді не брали участі в дослідженні протягом цього періоду (див. приклад розрахунку).

Індекс Перля Приклад розрахунку: 85 жінок тестують нову протизаплідну таблетку протягом 6 місяців. 1 жінка завагітніла, незважаючи на прийом таблеток.

= ((1 вагітність х 12 місяців) х 100) / (85 жінок х 6 місяців використання) = 1200 / 510 = 2,35

Це означає, що нова таблетка матиме індекс Перля 2,35.

Екстраполюючи, 2,35 зі 100 жінок завагітніли б протягом одного року, якби використовували нову протизаплідну таблетку.

Звідки походить індекс Перля?

Індекс Перла був винайдений у 1930-х роках американським статистиком Реймондом Перлом і названий на його честь. Його метою було розробити простий метод вимірювання ефективності контрацептивів.

Наскільки надійним є індекс Перля?

Індекс Перля - це практичний показник для поверхневого порівняння контрацептивного захисту різних контрацептивів. Однак на нього не слід сліпо покладатися, оскільки важливі фактори, які мають великий вплив на фертильність, майже не враховуються або не враховуються зовсім.

Не враховуються в індексі Перлса:

  • Вік жінки (фертильність знижується зі збільшенням віку).
  • Загалом, індивідуальна, генетично обумовлена фертильність
  • Звички способу життя жінки (наприклад, дієта, куріння)
  • Сексуальна активність/частота статевих контактів
  • Захворювання або прийом ліків

Теоретично, виробник контрацептивів міг би провести дослідження Перл-індексу і допустити до участі в ньому лише жінок, які ведуть статеве життя, тобто взагалі не мають статевих контактів.

Звісно, індекс Перлса буде дорівнювати 0, тому що жодна жінка не завагітніє під час його дослідження. Тоді він може рекламувати свій контрацептив з чудовим результатом, хоча насправді він є фальсифікованим.

Слід також мати на увазі, що Перл-індекс вимірює лише захист від зачаття. Чи захищає відповідний контрацептив від ІПСШ і в якій мірі, не береться до уваги.

Презерватив є єдиним контрацептивом, який захищає від ІПСШ - і він не містить гормонів!

Презерватив має індекс Перла від 2 до 12, залежно від того, чи були допущені помилки при застосуванні.

Поради щодо правильного використання презервативів

Чому презерватив все ще залишається універсальним засобом контрацепції? На відміну від таблеток, ВМС та інших засобів, презерватив також захищає від ІПСШ, таких як ВІЛ та гонорея. Тому презервативом не варто нехтувати, особливо під час випадкових знайомств і сексу на одну ніч. Але презервативи мають свої переваги і в довготривалих партнерствах та стосунках: Немає необхідності використовувати гормональні контрацептиви, які можуть викликати серйозні побічні ефекти, такі як порушення кровотечі, нудота, тромбоз і депресія.

При правильному виборі розміру презерватива ви майже не відчуваєте його.

Чому багато людей все ще обходяться без презервативів? Особливо чоловіки часто скаржаться на втрату чутливості або на те, що презерватив їх дратує. Однак у більшості випадків просто використовується презерватив неправильного розміру, через що він сповзає, перетискає або навіть перетискається.

При правильному виборі розміру презерватива все підходить: презерватив на пенісі, а отже, і відчуття під час сексу. Дізнайтеся тут, який розмір презерватива вам потрібен, і отримайте свій ідеальний презерватив MISTER SIZE, наприклад, у практичному пробному наборі.

Купити презервативи зараз

Mister Size
Більше речей

Одягніть презерватив правильно - як це зробити, щоб не дратувати

Читайте зараз

Дружба+, спілкування, відкриті стосунки та полігамія – що таке сучасні моделі стосунків?

Читайте зараз

Неважливо, великий чи маленький - я люблю свій пеніс

Читайте зараз