Skip to main content

Приховані ризики дешевих товарів - не лише презервативів

У сучасному глобалізованому світі доступ до товарів з усіх куточків земної кулі простіше, ніж будь-коли раніше. Платформи з Китаю, такі як Temu, AliExpress та Shein, зробили революцію в онлайн-шопінгу, пропонуючи широкий асортимент товарів за дуже доступними цінами. Згідно з опитуванням маркетингової компанії Appinio, станом на січень 2024 року 26% німців у віці від 16 до 65 років вже купили щось на Temu. Щодня до Німеччини з Китаю прибуває близько 200 000 посилок.

Деякі з цих товарів включають презервативи, які повинні бути схвалені як медичні вироби в Європі і перевірені на безпеку, щоб забезпечити оптимальний захист не тільки від небажаної вагітності, а й від захворювань, що передаються статевим шляхом. Однак вигідні ціни завжди викликають питання щодо якості та безпеки цих продуктів. У цій статті ми розглянемо потенційні ризики, пов'язані з купівлею дешевих товарів, особливо презервативів з Далекого Сходу, і дамо рекомендації, як можна себе захистити.

Питання якості та безпеки

При купівлі дешевих товарів, особливо презервативів, слід звертати увагу не лише на ціну, але й на якість та безпеку. Презервативи використовуються не тільки для запобігання вагітності, але й для захисту від інфекцій, що передаються статевим шляхом (ІПСШ). Однак ефективність презервативів значною мірою залежить від їхньої якості. Дослідження* показали, що презервативи, які не відповідають міжнародним, американським чи європейським стандартам якості, мають вищий ризик розриву та протікання, що значно знижує рівень захисту.

Багато товарів з особливо дешевих магазинів на Далекому Сході також можуть бути дуже хорошими або мати гарне співвідношення ціни та якості. Однак до презервативів висуваються підвищені вимоги щодо безпеки, і з першого погляду не завжди можна визначити, чи відповідає їм продукт. З презервативами та іншими інтимними товарами, такими як секс-іграшки та індивідуальні лубриканти, також важливо пам'ятати, що вони контактують з тілом, і що матеріали іноді бувають більш забруднені шкідливими речовинами, ніж нам хотілося б. У випадку з електронними секс-іграшками існує також питання електробезпеки, яке, можливо, не перевіряється так суворо, як, наприклад, в Європі.

Як працюють платформи електронної комерції з Китаю?

Такі платформи, як Temu, AliExpress і Shein, відомі своїми низькими цінами. Ці низькі ціни часто досягаються за рахунок виробництва в країнах з низькими виробничими витратами. Продукти часто закуповуються платформами безпосередньо у виробника у великих кількостях, або навіть виробляються безпосередньо виробником лише на замовлення і відправляються безпосередньо клієнту. Це навіть економить витрати на зберігання та доставку. Зазвичай товари прибувають до Європи спеціально зафрахтованими літаками, а потім передаються місцевим посилковим службам. Зважаючи на потік посилок, які прибувають до Європи щодня, митниця може перевіряти їх лише вибірково, а тому не може гарантувати, що всі небезпечні товари відсортовані або що всі необхідні податки сплачені в країнах призначення. Отже, якщо ви замовляєте презервативи в Азії, вони повинні пройти через митницю, але це не дає вам впевненості, що небезпечна продукція відсортована, оскільки не кожна партія може бути перевірена.

Презервативи, які виробляються в Азії:

Насправді, більшість презервативів зараз виробляються в Азії, навіть ті, які ви можете купити в Європі та Північній Америці у відомих брендів. Тим не менш, часто існують значні відмінності в якості. В Європі, наприклад, до презервативів застосовуються суворі правила, оскільки вони мають бути схвалені як медичний продукт. В даному випадку це стосується і виробництва в Азії. Тому презервативи, вироблені для Європи, повинні відповідати всім вимогам Закону про медичні вироби. Фабрики повинні пройти дуже сувору сертифікацію, а кожен презерватив тестується індивідуально. Для Європи, наприклад, існує відповідний стандарт ISO, якому повинні відповідати презервативи: DIN EN ISO 4074

Але чому презервативи здебільшого виробляються в Азії? Просто тому, що там росте сировина. Презервативи виготовляються з натурального каучукового латексу, який виробляється з соку каучукового дерева. Зазвичай їх вирощують у Південній Америці або Південно-Східній Азії. Основними країнами-виробниками є Таїланд, Індонезія та Малайзія. Виробляючи продукцію на місцевому рівні, ми в Mister Size також даємо можливість місцевому населенню брати участь у ланцюжку створення вартості своєї сировини, а не просто продавати її задешево в Європу.

На що слід звернути увагу

Якщо ви хочете купити презервативи онлайн, вам слід звернути увагу на наступне:

  • Місцевімагазини: У магазинах з ЄС або навіть з вашої країни ви можете бути впевнені, що продукція відповідає відповідним місцевим вимогам якості, оскільки вони також підлягають відповідному ринковому нагляду країн і, відповідно, мають право продавати лише дозволені медичні вироби. Звичайно, як і в інших секторах, можуть існувати один-два магазини, які обходять правила, або навіть підроблені магазини.
  • Рейтинги продавців: Перевірте рейтинги та відгуки інших покупців щодо якості продукції та надійності продавця.
  • Описи товарів: Остерігайтеся нечітких або неадекватних описів товарів. Авторитетні товари зазвичай містять детальну інформацію про матеріали та характеристики товару.
  • Політика повернення: Перевірте політику повернення продавця. Дружня до клієнтів політика повернення може свідчити про надійність продавця.
  • Перевірте веб-сайт бренду: Якщо обраний вами бренд презервативів має власний веб-сайт, ви можете легко знайти його за допомогою веб-пошуку і дізнатися більше про продукт, а часто і про рекомендовані місця продажу. Ви можете знайти детальну інформацію про наші презервативи та посилання на вибрані магазини безпосередньо в нашому власному розділі Mister Size Shop.
  • Критично ставтеся: Ви повинні критично ставитися до надзвичайно низьких цін, які часто досягаються за рахунок якості продукції. Презервативи також підробляють.

Купуючи дешеві товари на таких платформах, як Temu, AliExpress, Shein або інших інтернет-магазинах Далекого Сходу, ви можете наражатися на потенційні ризики щодо якості та безпеки. Однак ці ризики можна мінімізувати, ретельно перевіряючи інформацію про товар і рейтинги продавців. Дуже важливо, щоб ви, як користувач презервативів, взяли на себе відповідальність за те, щоб продукція, яку ви купуєте, була не тільки якісною, але й безпечною та ефективною. Зрештою, рішення залишається за вами, але усвідомлений вибір може допомогти захистити ваше здоров'я та безпеку.

Як безпечно заощаджувати на презервативах

Після того, як ви визначилися з розміром презерватива, ми рекомендуємо купувати велику упаковку, щоб заощадити на ціні за один презерватив. Презервативи мають термін придатності кілька років після виготовлення, і зазвичай немає нічого поганого в тому, щоб купувати презервативи для типового використання протягом 1 або навіть 2 років. Оскільки кожна людина, природно, має дуже індивідуальне споживання презервативів, Mister Size пропонує додаткові різні розміри упаковок: від 3 упаковок на пробу, 10 упаковок, до великих упаковок з 36 презервативами, а з 2024 року - також у пачці зі 100 презервативами.

До магазину Mister Size

Презервативи у відпустці

Якщо ви збираєтеся у відпустку, наприклад, на Далекий Схід, в Африку або Південну Америку, краще заздалегідь з'ясувати, чи варто брати з собою презервативи, оскільки якість пропонованих там презервативів може (але не обов'язково) бути значно гіршою, ніж, наприклад, в Європі або Північній Америці. Кілька років тому в деяких країнах, наприклад, у В'єтнамі* або в Африці*, були справжні скандали, пов'язані з місцевими презервативами дуже низької якості, що значно підвищувало ризик небажаної вагітності та передачі захворювань. Ви можете швидко знайти відповідні приклади, наприклад, за допомогою пошуку в Google, або переглянути посилання внизу цієї сторінки в нашому розділі посилань.

Mister Size
Більше речей

Займатися сексом вперше: Поради та інформація, щоб зробити його прекрасним

Читайте зараз

Що таке Перловий індекс і чому презервативи - це добре!

Читайте зараз

Правильно зберігайте презервативи

Читайте зараз