Skip to main content

Номінальна ширина презервативів - яка вона насправді?

Презервативи доступні у великій кількості різних розмірів, які можуть сильно відрізнятися залежно від продукту та виробника. Для того, щоб презерватив підходив вам, тобто не був завеликим чи замалим для найкращих відчуттів та оптимального захисту, всі презервативи в Європейському Союзі повинні мати на упаковці номінальну ширину відповідного презерватива.

Однак часто виникає багато запитань щодо номінальної ширини, оскільки не завжди зрозуміло, як номінальна ширина співвідноситься з розміром вашого пеніса або як розрахувати правильний розмір пре зерватива.

Нижче ми спробуємо відповісти на всі ваші запитання про номінальну ширину, яка на багатьох упаковках також позначається як номінальна ширина або стандартна ширина.

Що таке номінальна ширина?

Номінальна ширина презервативів або стандартна ширина є специфікацією відповідно до міжнародного стандарту презервативів DIN EN ISO 4074 і тому має чітке визначення. На упаковці презервативів ви знайдете цю інформацію в міліметрах, наприклад, для Mister Size від 47 мм до 69 мм.

Але що саме це означає і як це вимірюється? Це діаметр, окружність чи радіус презерватива? На жаль, немає ніяких вказівок на це, але це половина окружності презерватива в найвужчому місці.

Якщо ви хочете виміряти, ви можете покласти презерватив абсолютно плазом, а потім визначити ширину в найвужчому місці за допомогою лінійки, наприклад, і ви отримаєте номінальну ширину, тому що в пласкому стані ви маєте рівно половину окружності презерватива.

Найвужча точка, звичайно, актуальна лише для презервативів, які не мають циліндричної форми, а тому мають однакову ширину скрізь. Окрім більшості циліндричних презервативів, існують також деякі контурні презервативи, які трохи вужчі, наприклад, під голівкою.

Як виміряти номінальну ширину?

Як згадувалося вище, номінальна ширина дорівнює половині окружності в найвужчому місці. Найпростіший спосіб виміряти її - покласти презерватив на плоску поверхню і виміряти ширину за допомогою лінійки.

Ось фото, яке ілюструє, як можна виміряти номінальну ширину презерватива. Покладіть презерватив якомога рівніше на лінійку, а потім зчитуйте ширину:

Якщо ви виявили невелике відхилення при вимірюванні ширини, це все ще в межах стандарту. Відповідно до ISO 4074, ширина може відхилятися на +/- 2 мм.

Навіщо вимірювати половину окружності?

Навіть якщо спочатку це може здатися незрозумілим - вимірювати рівно половину окружності, це найпростіший і найзрозуміліший метод для досягнення порівнянності ширини презервативів. Зазвичай ми звикли вимірювати або діаметр, або всю окружність круглих предметів, але це часто буває складною і неточною процедурою через гнучкий матеріал презервативів. Якби ви вимірювали, наприклад, діаметр, то, ймовірно, отримали б різні результати при кожному вимірюванні. Дивіться наші фото:

Якої ширини стандартні презервативи?

Більшість стандартних презервативів мають стандартну ширину від 52 до 54 мм, хоча 54 мм часто є досить великими. Презервативи, що продаються як XL або XXL, зазвичай починаються з номінальної ширини 56 мм. Особливо маленькі презервативи, відповідно, менші за 52 мм. У багатьох торгових марок презервативів ви часто знайдете звичайний презерватив і презерватив XL, який лише трохи більший. Однак, оскільки при неправильному виборі розміру презерватива страждає як безпека, так і ваші відчуття під час статевого акту, в Mister Size ви знайдете презервативи шириною від 47 мм до 69 мм.

Де я можу знайти номінальну ширину на упаковці?

На упаковці презервативів ви зазвичай знайдете номінальну або стандартну ширину в тексті на звороті упаковки. У деяких випадках на упаковці також є символ із зазначенням ширини.

Як підібрати правильний розмір презерватива?

Звичайно, важко виміряти половину окружності вашого пеніса, як у випадку з шириною презерватива, та й презерватив не повинен бути занадто вільним. Ми в Mister Size розробили кілька простих методів, які допоможуть вам знайти ідеальний розмір презерватива. Наприклад, ви можете скористатися нашим додатком для визначення розміру презерватива (завантажувати не потрібно) або прочитати нашу статтю про те, як визначити правильний розмір презерватива за 4 простих кроки.

Висновок

На перший погляд, номінальна ширина презервативів може здатися трохи незрозумілою, оскільки вона не має нічого спільного з шириною вашого пеніса. Однак за допомогою наших простих методів вимірювання ви можете легко знайти потрібний вам розмір презерватива в будь-який час. Розмір презерватива збігається з номінальною шириною, тому презерватив розміру 53 має номінальну ширину 53 мм. Якщо на лицьовій стороні упаковки вказано, наприклад, тільки XL, просто перевірте упаковку ще раз, і ви також знайдете десь ширину.

Mister Size
Більше речей

Займатися сексом вперше: Поради та інформація, щоб зробити його прекрасним

Читайте зараз

Що таке Перловий індекс і чому презервативи - це добре!

Читайте зараз

Правильно зберігайте презервативи

Читайте зараз