Skip to main content

Скільки сексу насправді є нормальним?

Від щоденних обіймів до сексу лише раз на місяць - у нас є відповідь!

Частота сексу зменшується з віком

Вчені з Інституту Кінсі при Університеті Індіани вивчили питання, як часто люди в різних вікових групах займаються сексом. Інститут Кінсі вже багато років займається темами сексуальності та партнерства. В ході масштабного дослідження вони визначили конкретні цифри середньої частоти статевих контактів. Варто зазначити, що не робилося різниці між учасниками дослідження, які перебувають у постійних стосунках чи неодружені.

Дослідження дало наступні результати:

  • Від18 до 29 років: В середньому люди цього віку займаються сексом 2,15 рази на тиждень, або загалом близько 112 разів на рік.
  • Від30 до 39 років: Люди цього віку займаються сексом близько 1,65 разів на тиждень, або загалом близько 86 разів на рік.
  • Починаючи з40 років: Починаючи з 40 років, люди займаються сексом близько 69 разів на рік, або в середньому 1,33 рази на тиждень.

Найпрекрасніша вторинна матерія у світі - секс у твердих цифрах

У певний момент свого життя багато людей приходять до моменту, коли вони починають уважніше придивлятися до власної сексуальної поведінки. Ви коли-небудь запитували себе, чи ви займаєтеся сексом занадто багато або занадто мало? Відправна точка для багатьох людей зовсім інша. Самотня людина, яка займається сексом майже щодня, може задатися питанням, чи не є вона залежною від сексу, в той час як пара, яка перебуває у шлюбі вже кілька років і має дітей, може задатися питанням, чи не замало це, якщо вони займаються сексом лише раз на місяць. Тому, щоб краще оцінити власну ситуацію, дуже корисним є загальний середній показник - перші цифри для більшості вікових груп ви вже прочитали вище.

Наведені вище результати досить чітко показують, що сексуальна активність знижується з віком. Тож цілком нормально, що ваша сексуальна активність знижується, коли ви стаєте трохи старшими, а також, можливо, коли у вас з'являються діти. Але якщо ви думаєте: "Мені вже 41, а я сплю зі своєю дівчиною майже щодня! - Що зі мною не так?" Не панікуйте! Існує інший підхід до визначення того, скільки в середньому у вас сексу на тиждень.

Чим довші ваші стосунки, тим менше сексу

Якщо на мить забути про вік, то виявляється, що тривалість стосунків також має вирішальний вплив на те, як часто ви в середньому займаєтеся сексом. Наприклад, закохана пара дуже відрізняється від тієї, яка перебуває у шлюбі вже кілька років.

Існує три фази:

  • Сильно закохані: на цій фазі, яка триває близько 18 - 24 місяців, досить часто займаються сексом один з одним щодня. Обидва відчувають нестримні емоції і ледве можуть втримати свої руки подалі один від одного. У пар, які не так давно разом, взаємне бажання, як правило, ще дуже сильне. Однак, якщо у вас все інакше, то поки що не варто хвилюватися: Частота сексу на початку стосунків нічого не говорить про подальший перебіг стосунків, завжди є достатньо інших впливів, які можуть призвести до більшого чи меншого бажання сексу!
  • Усталеністосунки: На цьому етапі найважливіше, щоб обидва партнери були задоволені ситуацією. Навіть якщо частота сексу з часом зменшується в середньому до одного-двох разів на тиждень, не варто хвилюватися. Це нічого не говорить про якість ваших стосунків. Якщо ви відчуваєте себе врівноваженими і сексуально задоволеними в парі, все добре. Однак, якщо ваші бажання відрізняються або ви незадоволені, вам варто поговорити один з одним. Завжди краще разом знайти нові способи розпалити старий вогонь! Якщо ви, як чоловік, відчуваєте дискомфорт з презервативами, наприклад, це також може бути пов'язано з неправильно підібраним розміром презерватива, і це можна легко виправити. Іноді достатньо використовувати збудливу змазку під час сексу.
  • Подружніпари з дітьми: Якщо ви одружені тривалий час і вже маєте дітей, це також впливає на частоту занять сексом. 30 відсотків пар займаються сексом в середньому лише один або два рази на тиждень. 45 відсотків навіть кажуть, що займаються сексом лише близько одного разу на тиждень.

Чи існує таке поняття, як забагато сексу?

Поки ви почуваєтеся добре, не існує такого поняття, як "забагато" сексу. Але як тільки це перестає бути так, у вас може виникнути сексуальна залежність. Неконтрольований потяг до сексу - так звана гіперсексуальність - вже кілька років вважається хворобою і може бути справжнім катуванням для тих, хто страждає на неї. Вони більше не можуть по-справжньому насолоджуватися сексом і тому часто не здатні до нормальних любовних стосунків. Все їхнє життя визначається лише бажанням переспати з кимось. Партнер часто розглядається як засіб для задоволення цієї залежності. У такому випадку за професійною допомогою слід звертатися в будь-якому випадку!

Статистика та її значення

Щоразу, коли ми говоримо про статистику, ми хотіли б дати вам невелику підказку: Зрештою, цифри- це лише цифри. Є багато людей, які так чи інакше значно відхиляються від середніх значень, і їх це цілком влаштовує. Важливо не те, щоб бути середнім чи нормальним, а те, щоб вам було добре.

Mister Size
Більше речей

Одягніть презерватив правильно - як це зробити, щоб не дратувати

Читайте зараз

Дружба+, спілкування, відкриті стосунки та полігамія – що таке сучасні моделі стосунків?

Читайте зараз

Неважливо, великий чи маленький - я люблю свій пеніс

Читайте зараз