Skip to main content

Презервативи та лубриканти - як знайти найкраще для вас

Презервативи і лубрикант - ідеальне поєднання, адже ваша безпека підвищується завдяки кращому ковзанню і меншому опору презерватива.

Але навіть без презерватива змазка може стати відмінним доповненням до вашого сексуального життя. Особливо при вагінальній сухості, анальному сексі та разом із секс-іграшками, такими як вібратори чи мастурбатори, лубрикант є справжнім благословенням і допоможе вам швидко злетіти на сьоме небо.

Тож не гайте часу, прочитайте статтю і дізнайтеся, який лубрикант найкраще підходить саме вам, а що точно не варто використовувати як альтернативу лубриканту. Також тут ви дізнаєтесь, як правильно використовувати лубриканти.

Чому лубрикант і презервативи - чудові партнери в команді

Ви, напевно, помічали, що презервативи зазвичай покриті тонким шаром лубриканта.

На це є вагома причина: незважаючи на свою міцність, презервативи стають більш чутливими при надмірному терті, а в найгіршому випадку можуть навіть порватися, якщо вони не дуже вологі.

Але не хвилюйтеся, зазвичай до цього не доходить, адже секс стає вкрай некомфортним, якщо вагіна, анус або іграшка занадто сухі.

Ви швидко це помітите, якщо тільки у вас під рукою не виявиться пляшечки лубриканта.

Який лубрикант найкраще використовувати з презервативом?

У поєднанні з презервативами лубриканти на водній або силіконовій основі особливо підходять для кращого змащування. Але перед покупкою слід відповісти на кілька запитань:

  • Чи схвалений лубрикант для використання з презервативами? (Маркування "сумісний з презервативами" або "придатний для презервативів").
  • Чи потрібен вам спеціальний лубрикант, наприклад, для анального сексу?
  • Чи плануєте ви використовувати лубрикант як масажний гель?
  • Чи хочете ви використовувати лубрикант разом із секс-іграшками?
  • Які особисті вподобання у вас і вашого партнера?

Залежно від ваших відповідей на ці питання, вам більше підійдуть ті чи інші лубриканти, адже кожен лубрикант має певні переваги та недоліки.

Ви можете дізнатися про них прямо зараз, і тоді ви зможете підібрати ідеальний лубрикант для себе.

Які мастила існують? Які їхні переваги та недоліки?

Існує багато мастильних матеріалів, які можна купити в Інтернеті або в магазинах. Тут ми склали короткий огляд з найважливішими перевагами та недоліками.

Лубриканти на водній основі - ідеально підходять для презервативів

Лубриканти на водній основі, такі як органічний лубрикант Mister Size, мають багато переваг, адже високоякісні лубриканти, як правило, підходять для алергіків, містять дуже мало інгредієнтів, а також ідеально підходять для вагінальної сухості завдяки поживним речовинам, таким як алое вера.

Вони також чудово підходять, якщо ви хочете використовувати їх разом із секс-іграшками.

Ще однією великою перевагою є те, що вони з часом вбираються в шкіру, приємні на дотик і надзвичайно легко змиваються невеликою кількістю води.

Відповідно, вони допомагають швидко прибирати за собою і зазвичай не залишають непривабливих плям на текстилі, якщо щось піде не так.

Ця перевага підводить нас до недоліків:

Оскільки мастила на водній основі вбираються в шкіру, вони іноді менш ефективні, і вам доведеться час від часу наносити їх повторно.

Цей тип лубрикантів також не підходить для масажу.

Лубриканти на силіконовій основі - також ідеально підходять для презервативів

Лубриканти на силіконовійоснові в основному виготовляються з силікону, перевага якого полягає в тому, що він майже не всмоктується шкірою. Це означає, що ви можете отримати багато задоволення від гелю, особливо якщо займаєтеся сексом протягом тривалого часу.

Крім того, лубриканти також дуже добре підходять для тривалого масажу і, як правило, добре переносяться шкірою.

Лубриканти на силіконовій основі відчуваються на шкірі більше як масажні олії. Вони не такі слизькі, як продукти на водній основі.

Варто бути обережними, якщо ви хочете використовувати секс-іграшки під час занять любов'ю, тому що силіконові лубриканти не сумісні з іграшками з силікону і можуть пошкодити їх.

Ще одним недоліком є те, що він не змивається так легко, як лубриканти на водній основі, і може забруднити текстиль.

Натуральні лубриканти з презервативами

Натуральні лубриканти, такі як гель алое вера або гель нуру, також можуть бути чудовою альтернативою лубрикантам на силіконовій або водній основі.

Ці лубриканти зазвичай добре доглядають за шкірою, мають лише кілька інгредієнтів і можуть бути дуже ефективними. Крім того, їхня перевага полягає в тому, що вони повністю вбираються в шкіру і не залишають плям на текстилі.

Однак важливо переконатися, що вони не містять жодних консервантів чи ароматизаторів і що це дійсно 100% натуральні гелі.

В іншому випадку, відчуття на шкірі не для всіх, і їх слід перевіряти. Будь-які залишки можуть або залишатися на шкірі, або легко змиватися.

Лубрикант для анального сексу просто необхідний

Анальний секс без лубриканта - це як катання на санчатах без снігу, в принципі, погана ідея. Це не тільки неприємно і може бути боляче, але й може призвести до травм і анальних тріщин.

Ось чому надзвичайно важливо вибрати правильний лубрикант для анального сексу. Існує багато лубрикантів на водній або силіконовій основі, спеціально розроблених для анального сексу.

Ці лубриканти густіші, повільніше вбираються в шкіру і, таким чином, гарантують, що все завжди буде слизьким і приємно ковзатиме.

До речі: ми завжди рекомендуємо використовувати презерватив правильного розміру для анального сексу, щоб уникнути інфекцій сечовивідних шляхів, простати тощо. Інфекції можуть бути викликані бактеріями в кишечнику.

Інші переваги та недоліки збігаються з тим, що ми вже писали про гелі.

Лубриканти на масляній основі не підходять для презервативів

Лубриканти на масляній основі, як правило, не підходять для використання з презервативами. Лубриканти на масляній основі роблять латекс презервативів пористим, що призводить до їх швидшого розриву.

Тому завжди тримайте їх якомога далі від гуми.

Альтернативи лубриканту, чи підходять вони?

Окрім класичних лубрикантів, існують також альтернативні засоби, які багато хто вважає замінниками лубрикантів. Тут ми розглянемо найважливіші з них.

Масажні олії або дитяча олія як замінник мастила

Масажні олії або дитяче масло не підходять як лубриканти, особливо для сухої піхви і, звичайно, не можна використовувати в поєднанні з презервативами.

Ці олії порушують мікрофлору піхви і роблять латексні презервативи пористими, тому їх не варто використовувати в обох випадках.

Єдиний виняток - якщо масажний гель чітко позначений як лубрикант для використання з презервативами.

Кулінарні олії (кокосова, оливкова тощо) як альтернатива лубрикантам

З кулінарними оліями виникають ті ж проблеми, що і з масажними оліями або дитячою олією як альтернативою лубрикантам.

Вони розчиняють презервативи і порушують баланс мікрофлори піхви.

Крім того, залишки олії створюють сприятливе середовище для розмноження бактерій і грибків, що згодом може призвести до додаткових проблем зі здоров'ям.

Молочний жир або вазелін як замінник мастила

І тут ми мусимо вас розчарувати: вазелін і молочний жир не повинні знаходитися в зоні статевих органів.

Парафін (нафта) робить латексні презервативи пористими і тріскаються, різко знижуючи захист.

Дослідження також показали, що введення вазеліну призводить до підвищеного ризику бактеріального вагінозу.

Будь-що інше, що містить жир або олію

Лосьйон для тіла, крем для рук, масло та інші засоби, що містять жир або олію, завжди слід тримати подалі від презервативів.

Особливо подалі від піхви та анальної ділянки, якщо тільки вони не призначені для цієї мети.

Як правильно використовувати лубрикант з презервативом або без нього

Застосування лубриканту неймовірно просте і здійснюється однаково з презервативом або без нього:

Ви наносите його на руку, пеніс, піхву, анус або секс-іграшку. Потім нанесіть його ззовні та зсередини, залежно від області, і ви готові до роботи.

Ви також можете використовувати його під час прелюдії, щоб посилити відчуття і додати трохи додаткової стимуляції, коли ви досліджуєте тіло партнера. Поколюючий масаж також може завести вас.

Порада від інсайдера: крапля лубриканта в презервативі

Щоб зробити відчуття ще кращими для чоловіка, просто капніть невелику краплю лубриканта в презерватив. Зовсім трохи, щоб презерватив залишався щільним. Це того варте.

Висновок - презервативи та лубриканти

Лубрикант - чудовий інструмент, якого не повинно бракувати в жодному домі, особливо тому, що такі альтернативи, як дитяча олія, олія для приготування їжі або вазелін, не підходять для цього.

Більше того, вібратори, фалоімітатори, мастурбатори або анальний секс без лубриканту не тільки не приносять задоволення, але й можуть призвести до травм.

Лубриканти на водній основі ідеально підходять як з презервативами, так і без них, і можуть допомогти вам і вашому партнеру відчути справжнє задоволення.

Те ж саме стосується лубрикантів на силіконовій основі, але з ними потрібно бути обережними з секс-іграшками.

Тому не гайте часу і запасіться лубрикантами. Лубриканти можна придбати в аптеках і супермаркетах, а також у багатьох інтернет-магазинах.

До речі, ми в Mister Size також пропонуємо органічну змазку, яка ідеально підходить для використання з презервативами:

Mister Size Bio Gleitgel

MISTER SIZE Органічний гель-лубрикант

Дізнайтеся зараз - органічний гель-лубрикант на водній основі від Mister Size ідеально прилягає до презерватива, так само як і презерватив до вас.

Mister Size
Більше речей

Одягніть презерватив правильно - як це зробити, щоб не дратувати

Читайте зараз

Дружба+, спілкування, відкриті стосунки та полігамія – що таке сучасні моделі стосунків?

Читайте зараз

Неважливо, великий чи маленький - я люблю свій пеніс

Читайте зараз