Skip to main content

Сьогодні люди менше займаються сексом?

Наприкінці 2018 року багато ажіотажу викликала доповідь "Сексуальна рецесія" в журналі "The Atlantic". Згідно з останніми дослідженнями, молоде покоління в США займається сексом менше, ніж їхні батьки у тому ж віці. Це не дуже в'яжеться з тим фактом, що сьогодні ми постійно оточені темою сексу - чи то у фільмах, книжках, чи деінде. І мати справу з нею стало набагато простіше. Про секс можна говорити відкрито (слава Богу!). Серіали на кшталт "Сексуальне виховання" або подкасти на кшталт "О, крихітко" не лише розважають, але й дають цінні поради для повноцінного сексуального життя. І навіть якщо ми не обов'язково говоримо про БДСМ з батьками за обіднім столом, табу стає все менше і менше. І паралельно з цим з'являється набагато більше можливостей дізнатися про свої пристрасті та реалізувати їх - без того, щоб відкинути себе на соціальні узбіччя. Секс став модною темою, абсолютно соціально прийнятною і модною. Чому ж молодь стала менше займатися сексом? Чи ми просто переситилися?

Кар'єрний стрес, відчуття неадекватності та менша прихильність - причини меншої кількості сексу

Близько 54 % старшокласників вже мали сексуальний досвід під час опитування 1991 року - у 2015 році цей показник становив трохи більше 41 %. А середньостатистичний дорослий займався сексом лише 54 рази на рік у 2014 році, порівняно з 62 затишними моментами наприкінці 90-х років. Можливо, за останні роки стало навіть дещо менше...

У Німеччині все виглядає трохи інакше в деталях, але тенденції схожі: наприклад, дослідження "Freizeit Monitor 2019 " щойно показало, що частка німців, які займаються сексом принаймні раз на місяць, впала на 4% з 2014 року. Навіть третина німців (30 %) не займаються сексом принаймні раз на тиждень. Серед молоді таких принаймні трохи більше (40 %), але насправді їх не так вже й багато.

Причини занепаду сексуального життя різноманітні, і про них можна лише здогадуватися: По-перше, сучасна молодь піддається набагато більшому кар'єрному стресу - а це означає, що романтичні стосунки швидко відходять на другий план. Якщо до цього додається незадоволеність власним тілом, то може бути досить складно взагалі захопитися іншою людиною і відчути спільний настрій. І особливо з усіма цими ідеальними фотографіями в Інстаграмі, стає досить легко відчувати себе неадекватним. До того ж, це постійна відсутність зобов'язань: додатки для знайомств роблять вибір величезним - як ви можете взяти на себе зобов'язання? Це також відображено в дослідженні, яке показало, що близько 60% американців віком до 35 років не перебувають у серйозних стосунках. Хоча за статистикою саме ці пари живуть активним статевим життям.

І секс витає в повітрі всюди - навіть занадто?

І, мабуть, це правда, що ми також відчуваємо себе трохи пригніченими всюдисущістю сексу і високими очікуваннями, які часто супроводжують його. Ми чуємо з усіх боків, яким чудовим може бути секс. Але що, якщо ми самі не справляємося з ним так добре? І відчуваємо себе погано після цього, тому що не встигаємо? Що стосується відкритості, то ми дійсно "багато говоримо про секс, але не про секс, яким займаємося самі", як досить влучно висловилася в одному з інтерв'ю журналістка і "просвітителька" Крістіна Вайткамп. І те, про що ми говоримо, нас турбує. Не дивно, що все частіше йде не так, або що нам просто не хочеться займатися сексом, коли з'являється така можливість. Особливо, коли нам вперше доводиться мати справу з (ще) невідомим партнером. Загалом, все більше здається, що все відбувається в теорії: Ти збираєш сірники, трохи спілкуєшся - але реальна зустріч і все, що відбувається після неї, трапляється не так часто. Це якось прикро. Чи не так?

Що допомагає, коли хочеться більше сексу? - 5 дієвих порад

І що тепер? Просто змиритися з тим, що відбувається, чи ми можемо щось зробити самі, якщо хочемо мати більше сексу? Ми, звісно, за останній варіант - і тому маємо для вас п'ять основних порад, які допоможуть вам знайти більше місця для сексу у вашому житті в майбутньому:

1. не завжди шукайте легких шляхів

Ми часто обираємо легкий шлях: знайомство і багатообіцяючий чат, але потім боїмося зробити вирішальний крок до реального побачення. Або ми вважаємо за краще задовольнити себе, тому що це простіше, ніж вплутуватися в ситуацію, в якій ми відчуваємо себе невпевнено. З цим покінчено. Надалі просто відмовтеся від легких шляхів і сміливо робіть крок вперед. Якщо він виявиться невдалим, ви завжди можете поставити на ньому галочку і перейти до наступних спроб.

2. не губіться в безлічі можливостей

Звісно, вибір величезний, і прийняти рішення неймовірно складно. Чи виберете ви гарячого знайомого з Joyclub, розумного однокурсника з університету або того єдиного хлопця, який, здається, так чудово розуміє нас після кількох розмов у чаті? Ви швидко заплутаєтесь у можливостях і, перебуваючи в стані шоку, вважатимете за краще не зв'язуватися з жодною з них. Краще покласти цьому край - в ідеалі, зосередившись на одній людині за раз. Якщо ви сумніваєтеся, ви завжди можете зустрітися з іншими, коли поточне знайомство закінчиться. До речі, це справедливо по відношенню до інших людей. Чи ви хотіли б бути одним з багатьох?

3. Дозвольте більше близькості та залучайте один одного

Якщо кожна романтична зустріч не є ні половиною, ні цілим, тому що ми стримуємо себе, то це, природно, впливає і на наше сексуальне життя. Тому що навіть якщо ми говоримо, що ми розслаблені, між нами часто стоїть невидима стіна. Захисна стіна, яка повинна захищати нас від розчарувань, наприклад. Єдине, що в результаті можна втратити багато хорошого, а справжня близькість іноді перетворюється на мистецтво. Ось чому: Якщо зустріч в принципі приємна, дозвольте більше близькості з часом і таким чином дайте собі шанс отримати більше від неї. Зазвичай це дуже позитивно впливає на ваше сексуальне життя.

А якщо щось піде не так, значить, піде не так. Тоді ви можете сказати собі, що ви намагалися, і зрештою багатообіцяюча зустріч трапиться десь в іншому місці.

4. Блокуйте стресові фактори - створюйте час для релаксації

Навряд чи є більший вбивця хтивості, ніж стрес - і він повсюдно поширений в наші дні. Щоб не дозволити йому зруйнувати ваше сексуальне життя, ви повинні свідомо створювати (часовий) простір, куди стрес не може увійти. Незалежно від того, що у вас на думці, ви зможете розібратися з цим пізніше. У ваш заслужений час відпочинку розслаблення - це те, що має значення, навіть у вигляді невеликої, приємної пригоди.

Хороший спосіб навчитися "вимикатися" - медитація. Просто спробуйте. Або почніть свої ласки з невеликого масажу, слухаючи розслаблюючу музику ...

5 Говоріть про секс і власні потреби - як на побаченнях, так і в стосунках.

Зазвичай секс стає по-справжньому хорошим тільки тоді, коли ви знаєте свої сексуальні потреби і маленькі секрети, які ви використовуєте, щоб завести один одного. Звичайно, це вимагає відкритості та певної довіри. І хоча іноді говорити про власні еротичні бажання може здаватися досить дивним, насправді тут немає чого боятися. Можливо, ви не завжди знайдете ідеальну пару. Але може бути дуже круто спробувати щось нове разом, а потім відчути, як ви піднімаєте свого партнера на абсолютно нові висоти.

Звичайно, ви завжди повинні свідомо вирішувати, з ким ви хочете ділитися своїми найпотаємнішими бажаннями. Однак, в залежності від ситуації, може бути варто зробити це на перших побаченнях. Хто знає, які можливості виникнуть тоді ...

 

Отримуйте задоволення від наших порад! Дайте нам знати, якщо вони вам допоможуть. А якщо ви самі знаєте якісь інсайдерські поради, просто напишіть нам! До речі, стаття в "Атлантік" також викликала резонанс з деякими хорошими новинами: А саме, що люди похилого віку все ще досить активні в наші дні. Тож якщо у вас не було багато сексу в молодості, ви завжди зможете надолужити згаяне пізніше.

Mister Size
Більше речей

Хороший секс не обов'язково має бути ідеальним

Читайте зараз

Таблетки - дійсно вірний шлях до рівності в сексі?

Читайте зараз

Презервативи та мастила – так секс працює як по маслу

Читайте зараз