Skip to main content

Контрацепція в інших країнах - презервативи, таблетки і т.д. по всьому світу

Як працює контрацепція в інших країнах? Чи презервативи та таблетки також є популярними методами контрацепції в усьому світі?

Чи існують в інших країнах інші звичаї, коли мова йде про контрацепцію?

В Європі протизаплідні таблетки та презерватив є дуже популярними методами контрацепції, іноді це один метод, іноді інший, залежно від країни. У Німеччині, наприклад, протизаплідні таблетки і презерватив майже на одному рівні. Згідно з опитуванням 2018 року, проведеним BZgA (Федеральним центром медичної освіти), презерватив стає популярнішим за таблетки, особливо серед молоді у віці від 18 до 29 років, і вже є методом контрацепції номер один. Молоді люди, зокрема, ймовірно, більше не хочуть ризикувати побічними ефектами при прийомі гормональних препаратів у формі таблеток. Частка користувачів презервативів у цій віковій групі зросла на 7 відсоткових пунктів до 58% порівняно з 2011 роком, тоді як частка користувачів таблеток за той самий період зменшилася на 16 відсоткових пунктів.

Згідно з опитуванням BZgA 2018 року, наступні методи контрацепції все ще відіграють важливу роль у Німеччині:

  • ВМС з часткою в 10%
  • чоловіча стерилізація (3%)
  • Календарний метод з часткою 3%
  • Жіноча стерилізація - 2% від загальної кількості
  • Температурний метод - 2% від загальної кількості
  • Вагінальне кільце/нуварінг - 2% від загальної кількості

Загалом, зростає інтерес до негормональних контрацептивів, і тенденція явно зміщується в бік презервативів.

Які ще методи контрацепції доступні у світі?

У всьому світі таблетки і презерватив посідають друге і третє місце серед методів контрацепції відповідно, а в Європі та інших західних країнах, зокрема, вони навіть очолюють рейтинг. Презерватив і таблетки добре доступні і мають низьку ціну. У деяких країнах презервативи можна отримати безкоштовно або за рецептом за певних умов.

На жаль, на міжнародному рівні жіноча стерилізація все ще залишається методом контрацепції номер один; цей постійний метод часто виправдовують відсутністю інших варіантів.

Окрім презерватива і таблеток, ВМС і тримісячна ін'єкція мають дійсно значну частку серед світових методів контрацепції. Інші безгормональні або гормональні методи, такі як календарний або температурний метод, вагінальні або гормональні кільця чи переривання статевого акту, відіграють лише незначну роль у світовому порівнянні.

Тільки презерватив забезпечує подвійний захист

Важливо знати, що з усіх згаданих методів контрацепції тільки презерватив може забезпечити захист від небезпечних захворювань, що передаються статевим шляхом, на додаток до захисту від небажаної вагітності. Оптимальний захист і повне відчуття презерватива може бути досягнуте тільки при правильному виборі розміру презерватива. Якщо презерватив сидить ідеально, з нього нічого не сповзає, нічого не перетискає і не здавлює.

Mister Size
Більше речей

Одягніть презерватив правильно - як це зробити, щоб не дратувати

Читайте зараз

Дружба+, спілкування, відкриті стосунки та полігамія – що таке сучасні моделі стосунків?

Читайте зараз

Неважливо, великий чи маленький - я люблю свій пеніс

Читайте зараз