Skip to main content

Чи існують температури, небезпечні для презервативів?

Як презервативи переносять спеку та холод? Що станеться, якщо презервативи зберігати влітку в занадто спекотному місці, а взимку - в занадто холодному? Дізнайтеся всі подробиці про правильну температуру зберігання презервативів у цій статті.

Презервативи влітку

В принципі, презервативи слід зберігати при температурі не вище 30°C протягом тривалого періоду часу. Звичайно, в розпал літа це може бути проблематично. Також не слід зберігати презервативи під прямими сонячними променями протягом тривалого часу. Однак короткочасне зберігання протягом 3-4 днів в умовах екстремальної спеки до 40°C, наприклад, під час транспортування поштою, в автомобілі або на пакувальній станції, можливе без будь-яких проблем. Тож навіть влітку ви можете без жодних турбот замовляти презервативи онлайн або брати їх з собою в подорожі. Якщо стоїть тривала спека, а ваша квартира, наприклад, знаходиться під дахом і перетворюється на інкубатор, ви також можете зберігати презервативи в холодильнику, оскільки це їм не зашкодить.

Якщо презервативи занадто довго зберігати під палючим сонцем або в спеку, латекс з часом стає все більш крихким і може швидше порватися. Якщо ви залишили презервативи в бардачку автомобіля надовго влітку, краще не використовувати їх знову. Гаманець або сумочка - також не найкраще місце для зберігання презервативів, оскільки влітку вони часто сильно нагріваються.

До речі: протизаплідні таблетки також мають проблеми з температурою влітку. Їх також не слід зберігати при температурі вище 30 градусів за Цельсієм, інакше їхня дія як контрацептиву може бути втрачена.

Презервативи взимку

Чи можуть презервативи витримувати морози? Так, можуть. Низькі температури і навіть мороз ніяк не шкодять презервативам. На термін придатності презервативів це не впливає ні негативно, ні позитивно. Термін придатності залишається дійсним, як зазначено на упаковці, навіть якщо ваші презервативи були заморожені на кілька днів взимку, наприклад, через те, що ви замовили їх онлайн.

Висновок - як слід зберігати презервативи?

Зберігайте презервативи в сухому прохолодному місці, подалі від світла; обгортка презерватива добре захищає від світла. За нормальної температури нижче 30 градусів за Цельсієм вам немає про що турбуватися. Якщо оголошено спеку і у вашій квартирі занадто тепло протягом тривалого періоду часу, ви можете скористатися холодильником. Однак короткі періоди підвищеної температури під час транспортування не зашкодять презервативу.

Додаткові запитання про презервативи Mister Size можна знайти в розділі поширених запитань:

Mister Size
Більше речей

Хороший секс не обов'язково має бути ідеальним

Читайте зараз

Таблетки - дійсно вірний шлях до рівності в сексі?

Читайте зараз

Презервативи та мастила – так секс працює як по маслу

Читайте зараз